Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Erste Bank a finalizat achizitia Diners Club Adriatic pentru 149,6 milioane euro

Erste Bank a finalizat achizitia Diners Club Adriatic pentru 149,6 milioane euro

Erste Bank AG a finalizat achizitia a 100% din actiunile grupului Diners Club Adriatic din Croatia, una dintre cele mai mari companii din Croatia specializate in emiterea de carti de credit, pentru suma totala de 149,6 milioane euro, a informat, marti, banca austriaca.

Aceasta achizitie va genera sinergii substantiale in cadrul sectorului finantelor de consum si va majora baza de venit provenit din comisioane al Erste Bank, spune comunicatul bancii austriece, care controleaza cel mai mare grup financiar din Romania, Banca Comerciala Romana (BCR). Impreuna, divizia de carduri de credit a Erste Bank si DCA va numara peste un milion de carduri de credit si debit, se arata in comunicat.

In sectorul cartilor de credit, Erste Bank Croatia and DCA vor avea peste 500.000 de carduri, reprezentand o cota de piata de 32%. Cu ocazia sedintei generale a consiliului de administratie al DCA au fost alesi o serie de noi membri.

Actualul presedinte adjunct al Erste Bank Croatia, Tomislav Vuic a fost numit presedinte al consiliului de supraveghere iar directorul financiar al Erste Bank, Peter Kisbenedek a fost numit adjunctul sau.

Pe langa adaugarea unui numar suplimentare de 140.000 de clienti, clientela Erste Bank din Croatia se va majora cu aproximativ 740.000 de persoane, ducand la o crestere substantiala a oportunitatilor de vanzari, spune comunicatul Erste Bank.

DCA a fost infiintata in 1969, fiind primul grup croat specializat in carduri de credit. DCA este a doua companie din Croatia specializata in carduri de credit, cu o cota de piata de 28,9% si aproximativ 450.000 de carduri emise.

Incepand cu 31 decembrie 2006, DCA a anuntat venituri anuale de aproximativ 44,2 milioane euro, profit net de 6,8 milioane euro, capital de 32 milioane euro si active totale de 165,7 milioane euro.

Banca ungara OTP anuntase in cursul lunii septembrie 2006 ca intentioneaza sa achizitioneze grupul DCA, pentru suma de 100 de milioane de euro.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 732 ori