Cehia a lansat o emisiune de eurobonduri cu scadenta la cinci ani si jumatate

Marti, 28 Aprilie 2009, ora 14:40
1251 citiri
Cehia a lansat o emisiune de eurobonduri cu scadenta la cinci ani si jumatate

Cehia a lansat marti o emisiune de eurobonduri cu scadenta la cinci ani si jumatate, volumul si valoarea acesteia urmand sa fie anuntate dupa incheierea vanzarii, a anuntat ministerul ceh de finante, citat de Reuters.

Emisiunea este administrata de Barclays Capital, Deutsche Bank si Ceska Sporitelna, divizie a grupului Erste Bank. Potrivit unui raport publicat anterior de IFR, serviciu de analiza Reuters, ofertele se apropie de 1 miliard euro, potrivit Newsin.

Economia Cehiei s-ar putea comprima in acest an cu 1-2%, mai rapid decat indicau previziunile anterioare, ce mizau pe o scadere a produsului intern brut (PIB) cu 0,3%, potrivit declaratiilor facute de guvernatorul bancii centrale.

Cresterea va atinge cel mai mic nivel in urmatoarele doua trimestre, iar economia Cehiei ar putea reveni pe crestere in 2010.

Cehia nu a fost afectata foarte grav de criza economica actuala, chiar daca moneda sa, coroana, a avut de suferit in ultimele saptamani, dupa ce a cunoscut o apreciere importanta in cursul verii.

O comprimare economica de 2% in 2009 ar putea adanci deficitul bugetar pana la 120 miliarde coroane cehesti (4,55 miliarde euro). 

#eurobonduri, # deficit, # criza, # economie , #stiri Erste Bank