Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Artrom Slatina vrea sa imprumute 40 milioane euro de la Erste Bank

Artrom Slatina vrea sa imprumute 40 milioane euro de la Erste Bank
Conducerea TMK Artrom propune actionarilor contractarea unui credit de 40 milioane euro, luat impreuna cu TMK-Resita de la banca austriaca Erste, pentru refinantarea imprumuturilor in cadrul grupului si a reducerii costurilor financiare.Daca va fi aprobat de actionari, imprumutul acordat de Erste Bank va fi rambursat in opt rate egale pentru fiecare trimestru, pe durata a trei ani. Banca austriaca va percepe o dobanda compusa din dobanda la depozitele plasate in euro cu scadenta la o luna (Euribor), plus o marja de 1,4%.


De asemenea, Erste va aplica un comision de gestiune a creditului de 1%, platibil in patru rate trimestriale, un comision de rambursare anticipata tot de 1% si un comision de neutralizare in valoare de 0,5%.Garantiile necesare creditului vor fi acoperite prin ipotecarea unor cladiri si terenuri ale TMK Artrom si TMK Resita si printr-o scrisoare de garantie pentru suma de 20 milioane euro, emisa de TMK Moscova in favoarea Erste Bank.De asemenea, vor fi gajate conturile bancare ale celor doua companii si va fi cesionata o creanta de 80 de milioane euro, rezultata dintr-un contract de export intre TMK Artrom si TMK Italia.TMK Resita va beneficia de jumatate din suma imprumutata, 20 milioane euro, si va trebui sa ramburseze suma catre TMK Artrom, intrucat creditul se va derula prin conturile acestuia.Producatorul de tevi TMK-Artrom Slatina (ART) a afisat pentru anul trecut un profit net de 21,4 milioane lei (5,92 milioane euro), de trei ori mai mic fata de cel din 2006, iar afacerile companiei au avansat cu 55,4%, potrivit rezultatelor anuale preliminate transmise Bursei de Valori Bucuresti.Societatea este specializata in productia de tevi din otel fara sudura si are un capital social de 30,79 milioane lei, divizat in 12,27 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,51 lei. Actionarul majoritar al companiei este TMK Europe GmbH, care controleaza 80,56% din capitalul social, iar SIF Oltenia detine 12,19%, potrivit ultimei raportari.Titlurile TMK Artrom sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, la a doua categorie, sub simbolul ART. Capitalizarea companiei este de circa 402,39 milioane lei (109,94 milioane euro), aferenta cotatiei de 32,80 lei, din 25 februarie.TMK-Resita are un capital social de 327,55 milioane lei (95 milioane euro), divizat in 131 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei. Compania este detinuta de TMK Sinara Handel GMBH, care controleaza 99,49% din capital.Titlurile societatii TMK-Resita se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul SROY. Valoarea de piata a companiei este de 510,98 milioane lei (139,61 milioane euro), conform ultimei cotatii de 3,90 lei, stabilita in cadrul sedintei din 25 februarie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 985 ori