Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

200 de companii straine la Summitul de investitii de la Bucuresti

200 de companii straine la Summitul de investitii de la Bucuresti

East Capital, cea mai mare companie de investitii specializata pe piata est-europeana, va organiza la Bucuresti, in perioada 8 - 11 martie, Summit-ul Sud-Est European 2007 cu tema 'Oportunitatile oferite de extinderea UE' ('Capitalizing on EU Enlargement').

'Participantii sunt clienti si parteneri de afaceri ai East Capital din intreaga lume, care vor avea astfel ocazia sa cunoasca in mod direct o Romanie in plina dezvoltare economica. Speram ca astfel sa le aducem dovezi in plus in ceea ce priveste excelentele oportunitati de investitii si impreuna sa crestem investitiile East Capital in Romania', a declarat Peter Elam HIkansson, presedintele East Capital.

Lucrarile Summit-ului cuprind prezentarea analizelor efectuate de expertii si managerii fondurilor de investitii East Capital privind perspectivele Romaniei, intalniri cu oficiali romani si, mai ales, prezentari si discutii cu reprezentantii unor companii precum Petrom, Banca Transilvania, Erste Bank, Cosmote si Carrefour. East Capital va prezenta si strategia de investitii in zona sud-est europeana si in cea a Balcanilor, aceste piete fiind considerate foarte atractive pentru investitorii straini, datorita ritmului accelerat de crestere.

East Capital este o societate independenti de administrare a fondurilor deschise de investitii, specializata in pietele Est Europene de capital, cu active nete de peste 3,8 miliarde Euro. Sediul central al companiei se afla in Suedia, la Stockholm, iar birourile regionale sunt locate in Paris, Tallinn, Moscova, Oslo si Hong Kong.

Fondurile de investitii administrate de East Capital sunt East Capital Russian Fund, East Capital Baltic Fund, East Capital Eastern European Fund, East Capital Balkan Fund si East Capital Turkish Fund.

East Capital are o baza de clienti care trece de 250 000 si este foarte diversificata din punct de vedere geografic. Investitiile East Capital in Romania depasesc 124 milioane dolari, principalele investitii sunt Petrom, Impact si SIF-uri, dar piata romaneasca prezinta un interes sporit pentru companie dupa aderarea la UE.


Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 896 ori