Presedintele Erste Group: Va veni o zi "cand vom fi foarte multumiti de Romania"

Marti, 27 Decembrie 2011, ora 20:36
1846 citiri
Presedintele Erste Group: Va veni o zi "cand vom fi foarte multumiti de Romania"

Regiunea in care opereaza Erste "va suprinde in mod placut" in urmatorii ani si va veni o zi "cand vom fi foarte multumiti de Romania", a declarat, marti, presedintele Erste Group, Andreas Treichl, pentru postul de radio ORF.

"Nu trebuie sa va faceti griji pentru noi si pentru bancile din regiune", a precizat presedintele Erste Group. Treichl a admis ca amortizarea fondului comercial in Ungaria si Romania a fost una dintre vestile negative ale acestui an, dar va veni o zi "cand vom fi foarte multumiti de Romania", a mai spus seful Erste. El si-a exprimat speranta ca si Ungaria va reusi sa revina la nomal.

Totodata, Treichl a apreciat ca o crestere de capital nu este necesara.

"Daca se va ajunge in situatia in care Erste Group nu va putea asigura cei 750 de milioane din propriile resurse, atunci problema Austriei si a Europei Centrale si de Est va fi alta decat Erste (...) Vom fi atunci in mijlocul unei crize financiare de neinchipuit", a declarat Andreas Treichl.

Seful Erste a precizat insa ca nu crede intr-un astfel de "scenariu de groaza" in 2012, an in care, a recunoscut el, situatia nu va fi "roz", dar, a adaugat bancherul, "nu vad venind peste noi o catastrofa".

Potrivit testului de stres realizat de Autoritatea Bancara Europeana, Erste Group ar mai trebui sa adauge la capital 743 de milioane de euro, conform datelor din trimestrul al treilea al anului 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Andreas Treichl, #presedinte Erste Group, #activitate Erste Romania , #Rezultate financiare