Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Erste isi majoreaza la 93,27% participatia la BCR

Erste isi majoreaza la 93,27% participatia la BCR


Erste Group Bank AG (Erste Group) isi majoreaza participatia la BCR la 93,27% in urma ofertei pentru actionarii minoritari persoane fizice, se arata intr-un comunicat al bancii.

Astfel, banca anunta ca si-a majorat participatia la BCR cu 34.500.000 de actiuni, de la 93,04% la 93,27%, in urma ofertei lansate pentru actionarii minoritari ai BCR. Erste mentioneaza ca oferta nu a fost adresata SIF-urilor.

Oferta s-a derulat in perioada 26 februarie - 25 mai 2012, pretul oferit pe actiune detinuta de actionarii minoritari fiind de 1,09 lei. Pretul ofertei a fost stabilit in functie de valoarea contabila a BCR inmultita cu pretul/multiplul contabil BRD plus o prima de 50%. Astfel, pretul se ridica la 1,09 lei/actiune.

Potrivit Erste, scrisorile de acceptare din partea actionarilor care vor fi primite in saptamanile urmatoarele vor fi de asemenea luate in considerare.

"Rata de acceptare foarte buna (60,54%) arata ca actionarii minoritari au considerat oferta ca fiind corecta si atractiva. Investitia totala realizata de Erste Group prin aceasta oferta insumeaza aproximativ 8,4 milioane euro si reconfirma angajamentul Erste Group fata de BCR si piata din Romania", se spune in comunicat.

Erste Group se angajeaza sa lanseze o noua oferta pentru a rascumpara actiunile detinute de actionarii minoritari persoane fizice ai BCR in urmatoarele 12 luni, potrivit aceleiasi formule de calcul si luand in considerare preturile de la acel moment.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1448 ori