Erste face achizitii in Ungaria

Joi, 09 August 2012, ora 17:00
1693 citiri
Erste face achizitii in Ungaria

Subsidiara Erste Bank din Ungaria a va prelua divizia de wealth management (administrare a averii) a BNP Paribas din aceeasi tara, a anuntat joi un oficial al bancii austriece.

Tranzactia urmeaza sa fie finalizata pana la sfarsitul acestui an. Valoarea activelor transferate ajunge la 268 milioane de dolari.

Oficialii celor doua companii nu au oferit informatii despre valoarea tranzactiei.

Numarul clientilor pe segmentul de private banking al Erste, banca prezenta si in Romania, ar urma sa creasca la 2.200, de la 1.800 in prezent.

"Acesta este un mesaj puternic catre piata al angajamentului Erste fata de Ungaria", a afirmat Radovan Jelasic, directorul Erste Bank Ungaria. Acesta apreciat ca dupa finalizarea tranzactiei, cota de piata a Erste pe segmentul de private banking va creste de la 9% la 12%.

Tranzactia urmeaza sa fie supusa spre aprobare autoritatilor de reglementare din Ungaria.

Directorul financiar al Erste, Manfred Wimmer, si-a exprimat speranta luna trecuta ca divizia Erste din Ungaria va reveni pe profit in 2014.

Erste Group: Profit net in scadere cu 12,9% in primul semestru din 2012

Erste Group lanseaza o aplicatie gratuita pentru iPhone si iPad

#Erste Bank investitii, #Erste Bank piata Ungaria, #Erste Bank BNP Paribas, #Erste Bank extindere, #Erste Bank rezultate financiare , #Investitii