Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

OMV: Exista suficient gaz pentru Nabucco, din Azerbaidjan si Iraq

OMV: Exista suficient gaz pentru Nabucco, din Azerbaidjan si Iraq

Directorul general executiv al grupului OMV din Austria, Wolfgang Ruttenstorfer, a declarat miercuri ca exista resurse suficiente de gaze naturale in Azerbaidjan si in nordul Irakului pentru gazoductul Nabucco si ca trebuie sa fim optimisti in legatura cu acest proiect, precizeaza NewsIn.

"Niciodata nu a fost un moment mai bun pentru demararea proiectului Nabucco, ca acum. Si aceasta intrucat Europa are nevoie de un coridor pentru furnizarea de gaze naturale.

Acest proiect se bucura de sprijin si la Bruxelles, dar si din partea tarilor participante. Ne aflam in mijlocul negocierilor pentru un acord interguvernamental si speram ca acesta sa fie semnat in acesta vara.


Decizia finala ce vizeaza investitiile va depinde de capacitatea proiectului", a declarat Wolfgang Ruttenstorfer, prezent in Romania, la demararea constructiei centralei electrice pe gaze a Petrom, de la Brazi (judetul Prahova), de 860 MW, investitie de peste 500 milioane euro.

Este pentru prima data cand grupul OMV din Austria, actionarul majoritar al Petrom, va intra pe productie si comercializare de energie electrica. Alte doua centrale electrice vor fi construite de OMV in Turcia si Germania.

OMV detine 51,01% din actiunile celei mai mari companii din Romania, Petrom.


Proiectul Nabucco va lega Marea Caspica de Austria, tranzitand Turcia, pentru a reduce dependenta Europei de gazul rusesc.


Conducta Nabucco va porni din Turcia, trecand prin Bulgaria, Romania si Ungaria, si va ajunge pana in apropierea Baumgarten (vestul Baumgarten) - avand o lungime totala de 3.300 km.


In prezent, actionarii consortiului sunt OMV, MOL, Transgaz, Bulgarian Energy Holding, BOTAS si RWE. Capacitatea planificata pentru etapa finala de dezvoltare este de 31 miliarde metri cubi. Investitiile totale cumuleaza, in prezent, 7,9 miliarde euro. Nabucco ar putea fi data in folosinta in 2014.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1254 ori
Citeste mai multe despreOMV gaz Nabucco Iraq Azerbaidjan