Furnizorii vor sa-i scoata din joc pe "baietii destepti"

Vineri, 14 August 2009, ora 09:48
1106 citiri
Furnizorii vor sa-i scoata din joc pe "baietii destepti"

Competitorii se opun prelungirii vreunui contract al Hidroelectrica, singurul producator care nu vinde electricitate in mod transparent.

Posibilitatea ca Hidroelectrica, cel mai mare si mai ieftin producator de energie, sa prelungeasca tot prin negociere directa o parte a contractelor cu "baietii destepti" a starnit reactii printre alti jucatori din piata de energie.

Acestia spun ca Hidroelectrica trebuie sa vanda energia pe bursa de profil, in mod transparent, asa cum fac ceilalti producatori. Miza prelungirii contractelor Hidroelectrica este mare, intrucat, potrivit informatiilor EVZ, o parte dintre ele, printre care si unele incheiate cu Energy Holding si Luxten, urmeaza sa expire in curand.

"Toata energia disponibila trebuie sa se vanda transparent si nediscriminatoriu. Suntem total pentru aplicarea Ordinului 445 (emis in 2009 de ministrul economiei, Adriean Videanu, care-i obliga pe toti producatorii sa-si vanda energia disponibila pe bursa administrata de OPCOM - n.r.), indiferent de producator.

Nu inteleg de ce ar trebui ocolit", ne-a declarat Ion Lungu, presedintele Asociatiei Furnizorilor de Energie Electrica din Romania.

Pentru unii - muma, pentru altii - ciuma

"Daca Hidroelectrica are nevoie de finantare si vrea sa primeasca un pret conform cu evolutia pietei, este datoare si obligata sa iasa pe piata.

Negocierile cu partenerii sai de afaceri nu o asigura ca va obtine un pret al pietei, nu este o actiune transparenta si nu respecta Ordinul 445 al ministrului economiei.

Nu inteleg, din spusele directorului general al companiei, Mihai David, care ar putea fi motivele sa ceara derogare de la minister pentru Ordinul 445 al aceluiasi ministru", a declarat Jack Cutisteanu, directorul general al traderului de energie Petprod. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#finantare, # energie, # furnizori, # producator , #stiri Energy Holding