Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Complexurile energetice cer preturi cu 25% mai mari pentru energia livrata in 2007

Complexurile energetice cer preturi cu 25% mai mari pentru energia livrata in 2007
Complexurile energetice vor majora cu 25% preturile de livrare a energiei electrice in 2007, pentru a-si asigura fonduri pentru investitii si protectia mediului, a declarat, vineri, directorul general al CE Rovinari, Ion Dondera."Am inceput renegocierea termenilor din toate contractele care expira la sfarsitul acestui an, prin cresterea cu pana la 25% a preturilor, pentru a ne asigura fonduri pentru modernizari si mediu. CE Turceni va merge pe aceeasi politica de preturi", a spus Dondera.
Complexul Rovinari va reduce cantitatile de energie livrate cu 10% pana la 20% si va cere preturi mai mari cu 20%-25%.

Dondera a afirmat ca pretul cerut va asigura fondurile pentru investitii si o rata de profit de circa 6%, iar firma a obtinut in primele noua luni ale anului un profit de 50 milioane lei. El a adaugat ca CE Rovinari a vandut pe piata contractelor bilaterale o cantitate de 15 MWh, din care 10 MWh catre firma Grivco.

Ministerul Economiei si Comertului a dispus, in luna octombrie, ca producatorii de energie electrica sa renegocieze contractele de livrare si sa vanda electricitatea disponibila pe Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale, administrata de operatorul pietei de electricitate OPCOM.

"Contractul cu Rovinari expira la sfarsitul anului si nu cred ca il vom reinnoi. Vom cumpara energie exclusiv de pe piata contractelor bilaterale, de unde am cumparat deja 10 MWh", a declarat Cristian Dumitriu, director al departamentului de energie al Grivco.

CE Rovinari a reziliat, in luna iulie, doua contracte de livrare a energiei electrice, cu firmele Imobiliar Construct si Elizor, acuzand neplata obligatiilor contractuale.

In acelasi timp, CE Turceni va renegocia contractele cu firmele Energy Holding, Green Energy, Euro-PEC si Beny Alex, si va solicita acelasi pret ca cel obtinut pe piata contractelor bilaterale, a spus directorul unitatii, Dumitru Ilinca. "Pretul de vanzare a electricitatii va trebui sa acopere costurile de productie si sa aiba si o marja de profit, ca sa acopere costurile de productie la Turceni pentru anul 2007", a adaugat Ilinca.


Mediafax

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 583 ori