Videanu: Romania are nevoie de un angajament energetic la Marea Neagra

Vineri, 02 Octombrie 2009, ora 10:52
1747 citiri
Videanu: Romania are nevoie de un angajament energetic la Marea Neagra

Proiectele energetice precum Nabucco, South Stream sau altele vor fi imposibil de gestionat in lipsa unui angajament energetic la Marea Neagra, a declarat, vineri, ministrul Economiei, Adriean Videanu.

"Este important sa discutam despre fiecare proiect, dar din punctul meu de vedere este imposibil, politic, sa le gestionam pe toate, fara un angajament", a spus Videanu, prezent la Black Sea Energy and Economic Forum, informeaza Mediafax.

El a adaugat ca elementele principale pentru siguranta aprovizionarii cu energie sunt reducerea surselor de import, cresterea numarului de rute de aprovizionare, o politica puternica de eficienta energetica si cresterea investitiilor in energii regenerabile si energia nucleara.

Totodata, Videanu a precizat ca, in urmatorii ani, energia regenerabila, pentru care exista o cerere substantiala din partea companiilor private, va avea un rol foarte important in mixul energetic al Romaniei.

#energie, #investitii, #marea, #neagra, #nucleara, #regenerabila , #Stiri energie

Curs valutar

1 EUR = 4.9692 RON

0.0011

1 USD = 4.5468 RON

0.0064
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  4. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  5. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  6. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  7. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  8. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  9. Al 2-lea ”tigru” al Europei lovit de un șoc economic: 500.000 de români expuși periculos
  10. S-a dat startul licitației pentru execuția unei o noi autostrăzi. Va avea 62 de kilometri și ar trebui să fie gata în 30 de luni FOTO