Teste de stres pentru centralele nucleare din Uniunea Europeana

Marti, 22 Martie 2011, ora 13:47
1436 citiri
Teste de stres pentru centralele nucleare din Uniunea Europeana

Ministrii energiei din tarile UE au hotarat, luni, evaluarea tuturor centralelor nucleare de pe teritoriul Uniunii Europene, din perspectiva riscurilor seismice, de producere a inundatiilor, dar si de producere a unor atentate, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene, anunta NewsIn.

Testele de stres la care vor fi supuse centralele nucleare operate de 14 dintre cele 27 de state ale UE vor include atat analize seismice, pentru a evalua riscurile de producere a unor cutremure si potentialele lor efecte, cat si monitorizari ale nivelului de protectie a acestor facilitati fata de inundatii sau evenimente neprevazute, cum ar fi atacurile teroriste.

Evaluarile, preconizate sa se desfasoare pana la finalul acestui an, vor stabili, de asemenea, tipul si perioada de functionare a centralelor, precum si parametrii tehnici ai sistemelor de racire a reactoarelor.

CNE Cernavoda a anuntat vinerea trecuta ca a initiat activitati de verificare preventiva suplimentara a prevederilor existente, ca urmare a evenimentelor de la Fukushima si a asigurat comunitatile apropiate amplasamentului ca nu exista motive de ingrijorare asupra comportarii instalatiilor nucleare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#teste de stres, #centrale nucleare, #uniunea europeana, #ministrii energiei , #Stiri energie