Semnarea acordului Romania-Georgia-Azerbaidjan pe energie a fost amanat

Miercuri, 11 Noiembrie 2009, ora 15:55
1422 citiri
Semnarea acordului Romania-Georgia-Azerbaidjan pe energie a fost amanat

Semnarea acordului trilateral Romania-Georgia-Azerbaidjan este amanata din cauza situatiei politice din Romania, pana la formarea noului guvern roman, a declarat miercuri pentru Agentia NewsIn secretarul de stat din Ministerul Economiei, Tudor Serban, informeaza NewsIn.

"Ar fi trebuit sa semnam acest acord la Baku, in Azerbaidjan, acum doua saptamani, spre sfarsitul lunii octombrie. Dar intalnirea a fost amanata din cauza noastra, aici urmeaza alegeri, formarea unui nou Guvern. Astfel ca nu stim exact inca pana cand se amana semnarea acestui acord, va depinde de formarea noului guvern si de cine va veni la putere", a precizat Tudor Serban.

Romania si Georgia au semnat in luna octombrie, in Georgia, la Tbilisi, un Memorandum pentru colaborare in proiecte mari de petrol si gaze.

"Romania are acum acordul Georgiei pentru a se implica in viitoarele proiecte de conducte care tranziteaza tara din Regiunea Caspica si ajung in Europa. Intelegerea este facuta de asa maniera incat Romania se va implica in orice proiecte care trec pe la ei", dupa cum afirma secretarul de stat din ME.

 

#amanare, # acord, # semnare, # guvern, # energie , #Stiri energie