Rusii nu vor o scadere globala a productiei de petrol. Nu vad rostul

Luni, 25 Mai 2015, ora 14:46
2725 citiri
Rusii nu vor o scadere globala a productiei de petrol. Nu vad rostul
Foto: The Moscow Times

Ministrul Energiei din Rusia, Alexander Novak, sustine ca o reducere a cotelor de productie a petrolului pe piata globala nu isi are rostul.

Aceasta, in ciuda faptului ca supraproductia a dus la prabusirea pietei energiei in urma cu un an, destabilizand puternic economia rusa.

"Nu vad rostul scaderii productiei de petrol. Daca aceasta va fi pastrata la acest nivel si la acelasi pret va reprezenta un bun instrument de echilibrare a pietei", a spus Novak, citat de reporterii agentiei Tass.

Fara presiune

"Nu ar avea nicio logica, mai ales ca statele care nu sunt membre OPEC nu detin instrumente cu care sa opereze in piata", a explicat Novak la sfarsitul saptamanii trecute.

Ministrul rus al Energiei urmeaza sa se intalneasca pe 3 si 4 iunie cu delegatia statelor membre OPEC la Viena pentru a analiza situatia pietei petrolului la nivel mondial.

O prima discutie privind criza petrolului a fost purtata intre reprezentantii Rusiei, Arabiei Saudite, Venezuelei si Mexicului inca din toamna anului trecut, urmand ca partile sa monitorizeze si discute evolutia pietei petrolului in mod regulat.

In acest moment insa, stabilizarea pretului petrolului la un nivel cuprins intre 57-62 de dolari nu este considerata ca reprezentand un pericol de catre tarile implicate in discutii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pret petrol Rusia, #discutii piata petrol Rusia OPEC, #productie petrol Rusia , #Stiri energie