Rusia, gata sa reia contractele de petrol si gaze cu Siria

Marti, 28 Iulie 2015, ora 10:26
3057 citiri
Rusia, gata sa reia contractele de petrol si gaze cu Siria
Foto: Pixabay

O serie de contracte dintre Rusia si Siria din industria petroliera ar putea reveni in actualitate dupa ce au fost suspendate odata cu izbucnirea razboiului civil in statul arab.

Conform directorului Uniunii Industriei Ruse de Petrol si Gaze cooperarea intre companiile rusesti si partenerii sirieni ar putea atinge valoarea de 1,6 miliarde de dolari, "in cazul in care guvernul de la Damasc reuseste sa asigure in climat de stabilitate in zona", relateaza agentia Sputnik.

"In cazul in care operatiunile militare vor lua sfarsit, firmele noastre vor putea relua rapid operatiunile in Siria, in baza contractelor incheiate inainte de izbuncnirea razboiului civil.

Valoarea contractelor se ridica la 1,6 miliarde de dolari", a amintit directorul Gissa Guchetl la intoarcerea sa din Damasc.

In timpul vizitei efectuate in capitala siriana, reprezentantul industriei petroliere din Rusia a bifat mai multe intalniri cu premierul Wael Nader Halqisi ministrul Resurselor Minerale, Suleiman Abbas.

Oficialii sirieni s-au aratat interesati de eventuala achizitie de combustibil rusesc si alte produse petroliere.

In acelasi timp, Siria intentioneaza sa foloseasca tehnologii extractive din Rusia si China pentru a relua exploatarea in campurile aflate in zone controlate de fortele guvernamentale.

Siria a pierdut o mare parte din productia de petrol, dupa ce instalatiile si campurile de extractie din mai multe regiuni ale tarii au intrat sub controlul gruparii teroriste Statul Islamic.

In 2011, Siria a fost cuprinsa de razboiul civil declansat intre fortele fidele presedintelui Bashar al Assad si opozantii regimului, pe fondul ciocnirilor violente gruparea jihadista Statul Islamic cucerind mai multe regiuni din statul arab.

Conform raportorilor sirieni pentru Drepturile Omului, razboiul civil declansat acum 4 ani a creat deja 320.000 de victime si 12 milioane de refugiati.

#contracte petrol Rusia Siria, #razboi civil Siria, #productie petrol Siria , #Stiri energie