Romania si-a propus scaderea cu 13,5% a consumului de energie in urmatorii noua ani

Vineri, 15 Februarie 2008, ora 12:51
1222 citiri
Romania si-a propus scaderea cu 13,5% a consumului de energie in urmatorii noua ani

Romaniei si-a propus o scadere cu 13,5% a consumului de energie prin masuri de eficienta energetica, in urmatorii noua ani, a declarat vineri, presedintele Agentiei Romane pentru Conservarea Energiei (ARCE), Tudor Constantinescu.

"Romania deruleaza in prezent un program, pe care l-a facut public, prin care si-a propus scaderea cu 13,5% a consumului de energie prin masuri de eficienta energetica, in urmatorii noua ani. Aceasta este cea mai ambitioasa tinta a tarii. Presiunea pentru luarea unor decizii refritoare la cresterea eficientei energetice este foarte mare. La nivel european presiunea este si mai mare, pentru ca Uniunea Europeana si-a propus sa fie un lider in eficienta energetica", a declarat vineri, Tudor Constantinescu.

Acesta a adaugat ca in multe tari se vorbeste de eficienta energetica insa exista decalaje intre intentii si capacitatea de implementare. "Misiunea nostra este sa incercam in continuare sa transformam obiectivele in politici si politicile in programe si proiecte cu rezultate tangibile. Insa aceasta misiune nu se poate rezolva peste noapte, ne vom concentra pe acele sectoare care au potentialul mai ridicat de crestere a eficientei energetice, dar nu le vom neglija nici pe cele mai sensibile, cum sunt sectorul rezidential, industrial si transporturilor. ARCE va incerca sa identifice masuri in toate sectoarele in vederea cresterii eficientei energetice", a mai precizat reprezentantul ARCE.

<a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.