Productia industriala a crescut in februarie cu 12,7%

Vineri, 08 Aprilie 2011, ora 11:02
1623 citiri
Productia industriala a crescut in februarie cu 12,7%

Productia industriala, ajustata dupa numarul de zile lucratoare si sezonalitate, a avansat in februarie cu 12,7% fata de aceeasi luna din 2010, datorita cresterilor inregistrate de toate sectoarele industriale, a anuntat vineri Institutul National de Statistica (INS), precizeaza NewsIn.

Astfel, in cea de-a doua luna din 2011, industria prelucratoare a sporit cu 15,1%, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 3,2%, iar industria extractiva cu 1,5%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri la toate categoriile de bunuri: in industria bunurilor intermediare (20,1%), in industria bunurilor de folosinta indelungata (18,8%), in industria bunurilor de capital (14,0%), in industria bunurilor de uz curent (4,9%) si in industria energetica (1,4%).

In serie bruta, productia industriala din februarie a crescut cu 12,6% fata de nivelul din luna similara din 2010, se mai arata in comunicatul transmis de Institutul National de Statistica.

Fata de ianuarie, productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut in februarie cu 0,3%, datorita cresterii industriei extractive (3,2%) si industriei prelucratoare (0,3%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 0,9%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in: industria bunurilor de capital (1,4%), industria bunurilor de folosinta indelungata (0,9%), industria bunurilor intermediare (0,5%) si industria bunurilor de uz curent (0,1%). Industria energetica a scazut cu 1,5%.

In serie bruta, productia industriala din februarie a crescut fata de luna precedenta cu 5,1%.

In primele doua luni din 2011, productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 11,5% datorita cresterilor inregistrate de industria prelucratoare (13,9%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (3,1%) si industria extractiva (1,2%).

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor intermediare (17,7%), industria bunurilor de folosinta indelungata (16,4%), industria bunurilor de capital (12,3%), industria bunurilor de uz curent (5,3%) si industria energetica (0,9%).

In serie bruta, productia industriala din primele doua luni a crescut fata de perioada similara din 2010 cu 12,2%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#energie, #industrie, #productie, #productie industriala , #Stiri energie