Pretul energiei va creste constant

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 13:49
1451 citiri
Pretul energiei va creste constant

Companiile Electra si Hidroenergetica vor inlatura rapid jucatorii mici din piata energetica, iar consecinta va fi cresterea continua a pretului energiei la consumatorul final, potrivit unui studiu elaborat de Universitatea Politehnica Bucuresti, potrivit Mediafax.

"Cele doua companii vor profita de pozitia lor de oligopol, inlaturand rapid restul actorilor marunti din piata de energie din Romania, consecinta fiind o crestere continua a pretului energiei la consumatorul final", conform studiului.

Analiza a fost realizata de Facultatea de Energetica din cadrul Politehnicii si va fi prezentata miercuri intr-o conferinta de presa.

Studiul mai arata ca generarea de resurse financiare pentru investitiile viitoare din sector va deveni incerta, iar companiile energetice nationale vor inregistra pierderi.

In plus, indicele de concentrare a pietei producatorilor de energie va ajunge la nivel foarte ridicat, in timp ce alimentarea cu energie a Romaniei va fi tot mai nesigura, din cauza orientarilor strategice gresite, conform studiului.

#energie, #pret, #electra, #hidroenergetica , #Stiri energie