Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Posta Romana modifica tarifele pentru o parte dintre serviciile postale concurentiale

Posta Romana modifica tarifele pentru o parte dintre serviciile postale concurentiale

Compania Nationala Posta Romana /CNPR/ modifica tarifele, incepand din 15 februarie 2007, pentru o parte dintre serviciile postale din sfera serviciilor concurentiale, informeaza un comunicat al CNPR.

Unele tarife au fost majorate, altele au fost micsorate sau a fost schimbat sistemul de tarifare.

Potrivit CNPR, cele mai importante modificari se inregistreaza pentru serviciul Postmesager unde pentru un kg de trimiteri se va percepe un tarif de 3,5 lei, daca acestea vor fi distribuite local, si 4 lei atunci cand vor fi distribuite la nivel national. Pana la 15 februarie aceste trimiteri erau tarifate la bucata, iar pentru o trimitere de pana in 20 de grame tariful era de 0,3 lei.

Pentru o trimitere Prioripost cu greutatea de pana la 100 g, tariful va fi de 7 lei (tariful vechi - 6,5 lei), iar tariful pentru fractia de 1.000 grame se va reduce de la 1,5 lei la 1 leu.

CNPR precizeaza ca pentru mandate, tarifele se micsoreaza, astfel incat la mandatul online tariful va fi 11 lei, la care se adauga 0,8 la suta din valoarea mandatului (tarif vechi 13 lei +1 la suta din valoarea mandatului). Mandatul electronic (e-mandat) va avea un tarif de 5 lei + 0,9 la suta din valoarea mandatului (tarif vechi 6 lei+1 la suta din valoarea mandatului), iar pentru mandatul postal tariful va fi 2,5 lei +0,9 la suta din valoarea mandatului (tarif vechi 3 lei+1 la suta din valoarea mandatului).

De asemenea, pentru distribuirea abonamentelor de presa, tariful va creste la 0,1 lei pentru fiecare exemplar distribuit, tariful vechi fiind de 0,05 lei. Abonamentul pe casuta postala pentru persoane fizice va avea un tarif de 4 lei/luna (tarif vechi 3,3 lei/luna), iar persoanele juridice vor plati 9 lei/luna (tarif vechi 7,7 lei/luna). In plus, abonatii vor plati o garantie de 12 lei pentru o casuta postala (fata de 11 lei).

Pentru servicii suplimentare se va plati pentru o confirmare de primire un tarif de 1,5 leu (tarif vechi 1 leu), iar pentru Post-Restant un leu (tarif vechi 0,70 lei).

Potrivit CNPR, masura de ajustare a tarifelor vine ca urmare a cresterii costurilor la materiile prime, materiale, energie in perioada martie 2005-decembrie 2006, pentru prestarea serviciilor postale. Ultima majorare a tarifelor din sfera serviciilor concurentiale a avut loc la data de 18 aprilie 2005.

Noile tarife vor fi afisate in toate oficiile postale din reteaua nationala a Postei Romane.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1525 ori