Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piata energiei electrice romane se alatura unui proiect international

Piata energiei electrice romane se alatura unui proiect international


Comitetul Director al proiectului de cuplare a pietelor de energie electrica din Cehia, Slovacia si Ungaria a aprobat scrisoarea de intentie prin care Transelectrica, OPCOM si ANRE au formalizat intentia de a adera la acest proiect, se arata intr-un comunicat transmis marti de Transelectrica.

"In data de 14 decembrie 2011, Comitetul Director al proiectului de cuplare a pietelor din Cehia, Slovacia si Ungaria a aprobat scrisoarea de intentie prin care operatorul de transport si de sistem (Transelectrica), operatorul pietei de energie electrica (OPCOM) si autoritatea nationala de reglementare in domeniul energiei (ANRE) din Romania au formalizat intentia de a adera la acest proiect, in conformitate cu prevederile Memorandumului de Intelegere privind cooperarea destinata crearii Pietei Interne de Energie electrica europeana functionala, interconectata si integrata", se arata in comunicat.

Demersul entitatilor romane se incadreaza in eforturile generale intreprinse la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene ca urmare a deciziei Consiliului UE din 4 februarie 2011 privind anul 2014 ca termen limita pentru realizarea unei piete de energie electrica pe deplin functionala la nivel pan-european.

"Romania a urmarit atent evolutiile inregistrate in cadrul proiectelor regionale in curs de dezvoltare si a decis, in urma unui proces de analiza si evaluare in cadrul unui Grup de lucru constituit la nivel national, din reprezentanti ai Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, ANRE, Transelectrica si OPCOM sa-si exprime oficial interesul de a se alatura proiectului de cuplare a pietelor din Cehia-Slovacia-Ungaria", se mai spune in comuinicat.

In etapa imediat urmatoare este preconizata lansarea discutiilor intre entitatile implicate din Romania si cele din Cehia, Slovacia si Ungaria privind intensificarea colaborarii si armonizarea proceselor de integrare a pietelor de energie electrica din cele patru tari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1334 ori