Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Petrom: Fara investitii, dependenta Romaniei de importurile de energie se poate dubla

Petrom: Fara investitii, dependenta Romaniei de importurile de energie se poate dubla


Romania va ajunge in 2030 la o dependenta de importuri de energie aproape dubla fata de nivelul actual, daca nu se vor realiza investitiile in domeniul energetic a declarat marti directorul afaceri publice si reglementare OMV Petrom, Razvan Nicolescu.

"Daca nu se vor realiza investitiile in domeniul energetic, Romania va ajunge in 2030 la o dependenta de importuri de energie aproape dubla fata de nivelul actual, iar nivelul actual este mult peste media europeana. Strategia pentru sectorul energie arata ca sunt necesare investitii de 30 miliarde euro pana in 2020. Acesti bani estimati de statul roman reprezinta o estimare prudenta, dar nu usor de realizat", a precizat reprezentantul OMV Petrom, in cadrul unui eveniment pe teme de energie organizat de Mediafax.

Acesta a subliniat ca in sectorul petrol-gaze se estimeaza ca bugetul necesar pentru investitii este de 30-60 miliarde euro.

"Din analiza noastra, pentru ca Romania sa isi fructifice potentialul sunt necesare investitii de 30-60 miliarde euro pana in 2030", a explicat Nicolescu.

In opinia acestuia, pentru investitii exista patru surse, respectiv statul, companiile de stat, capitalul autohton si investitiile private straine.

OMV Petrom si-a bugetat pentru 2012 investitii de peste un miliard euro, cu 6% mai mult fata de cele din 2011, din care 700 milioane euro pentru explorare si productie.

"Avem bugetat pentru acest an investitii cu 6% mai mult fata de 2011, buget care depaseste un miliard euro. Din aceasta suma, 700 milioane euro merg pentru explorare si productie", a precizat oficialul OMV Petrom.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1383 ori