Pericol de dependenta energetica: Ce resurse are Romania?

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 12:18
2170 citiri
Pericol de dependenta energetica: Ce resurse are Romania?

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri ca are cunostinta de foarte multe interese pentru ca Romania "sa devina tot mai dependenta energetic" si a cerut parlamentarilor "maxima responsabilitate" in discutarea cresterii capacitatii interne de energie.

Basescu a facut un apel ca energia sa redevina un domeniu prioritar al Romaniei, cerandu-le parlamentarilor sa-si imagineze o Romanie care-si dubleaza PIB-ul in urmatorii zece ani.

"Cu ce energie va face acest lucru?", s-a intrebat presedintele. Acesta a punctat ca energia eoliana nu poate fi singura solutie si, in acest context, s-a referit la alte surse - reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda, resursele de gaze existente in Marea Neagra si gazele de sist.

"In opinia mea, in momentul de fata sunt foarte multe interese - nu spun ale politicului, doamne fereste, sau ale Guvernului - dar se manifesta interese ca Romania sa devina tot mai dependenta energetic.

Eu va cer dumneavoastra, ca Parlament, sa priviti cu maxima responsabilitate nevoia Romaniei de a-si creste consistent capacitatea de a produce energie, atat nucleara, din Marea Neagra si din gaz de sist, daca intr-adevar avem resurse", a avertizat Presedintele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#declaratii Traian Basescu Parlament, #Traian Basescu dependenta energetica Romania, #zacaminte gaze naturale marea neagra, #resurse energie Romania , #Stiri energie