Nita: Electrica are de recuperat in instanta, sute de milioane de euro de la alte companii

Marti, 25 Februarie 2014, ora 10:45
1434 citiri
Nita: Electrica are de recuperat in instanta, sute de milioane de euro de la alte companii

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a declarat ca Electrica are de recuperat sute de milioane de euro de la alte companii cu care este in procese.

"Procesele Electrica sunt in diverse stadii, nu putem stabili noi judecatorilor termenele si modalitatile de rezolvare. Electrica are de luat, nu de dat bani, investitorii trebuie sa stie acest lucru. Incercam sa curatam Electrica de toate companiile mici si ineficiente. Electrica are de recuperat sute de milioane de euro. Cu siguranta acest lucru se va intampla, nu stiu cand", a afirmat Nita, citat de Mediafax.

El a adaugat ca statul va continua in acest an listarile companiilor de stat la bursa, cu Electrica, Hidroelectrica si Complexul Energetic Oltenia.

"Toti banii din listari vor ramane in companii pentru dezvoltare, mizez foarte mult pe acest gen de listari. Listarile sunt programate pentru luna iunie, consultantii nu prea sunt de acord ca toate trei sa fie listate in iunie. Vom mai discuta cu FMI, dar noi suntem decisi sa ne respectam termenele asumate" a mai spus Nita.

#nita electrica, #restante electrica, #incasari electrica , #Stiri energie