Iulian Iancu: ar fi fost ideal un holding in sectorul energetic

Duminica, 13 Iunie 2010, ora 21:36
1709 citiri
Iulian Iancu: ar fi fost ideal un holding in sectorul energetic

Presedintele Comisiei pentru Industrie din Camera Deputatilor, Iulian Iancu, a declarat ca ar fi fost ideal un holding in sectorul energetic format din societatile care vor intra in componenta Electra si Hidroenergetica si ca ar fi bine ca aceste doua companii sa alcatuiasca o singura entitate, potrivit Newsin.

"Ar fi fost ideal un holding cu toate aceste companii din Electra si Hidroenergetica, insa, decat lipsa unei decizii, este buna si o astfel de decizie, pana la infiintarea holdingului", a declarat, duminica, Iulian Iancu, prezent la deschiderea Forumului Regional al Energiei FOREN 2010.

De asemenea, acesta a mentioat ca sunt necesare investitii de 21 de mii de miliarde dolari pana in 2030, la nivel global, in sectorul de energie, pentru a face fata cresterii consumului de energie la nivel mondial.

Din acestea, 5.600 de miliarde dolari ar fi necesarul de investitii in productia de energie si 2.500 miliarde dolari pana in 2020 in energie regenerabila (din care 1.600 miliarde in SUA si China). 

#iulian iancu, #holding, #sector, #energetic, #energie , #Stiri energie