Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Interconectorul de gaze intre Romania si Bulgaria va fi gata pana la finele anului

Interconectorul de gaze intre Romania si Bulgaria va fi gata pana la finele anului


Conducta de interconectare a retelelor de gaze din Romania si Bulgaria, intre orasele Giurgiu si Ruse, este asteptata sa fie gata pana la finele acestui an, a declarat marti directorul companiei bulgare Bulgartransgaz, Kiril Temelkov, transmite agentia bulgara Focus.

"Tendinta este sa infiintam Bulgartransgaz EAD si serviciile pe care le furnizam pe baza unui principiu regional. Ne asteptam ca in scurt timp sa avem companii straine care vor sa utilizeze serviciile de depozitare din Bulgaria" a declarat Telmenkov.

Lucrarile la aceasta conducta au inceput in 2012. Initial, interconectorul trebuia sa fie gata in 2013, apoi, lansarea lui s-a amanat pentru ianuarie 2014, iar termenul limita a fost iarasi extins din cauza dificultatilor tehnice.

Conducta Giurgiu-Ruse va avea o lungime totala de circa 25 kilometri

Conducta Giurgiu-Ruse va avea o lungime totala de circa 25 kilometri, dintre care 15,4 kilometri pe teritoriul Bulgariei, 5,2 kilometri pe cel al Romaniei, iar 4,14 kilometri reprezinta traversarea subterana a fluviului Dunarea. Totodata, vor fi construite si doua statii de masurare a parametrilor tehnici ai gazelor naturale.

Conducta de gaze Giurgiu-Ruse va avea o capacitate maxima de transport de 1,5 miliarde metri cubi de gaze pe an dinspre Bulgaria catre Romania, iar capacitatea dinspre Romania spre Bulgaria va fi de 500 milioane metri cubi pe an.

Valoarea totala estimata a proiectului este de 24 de milioane euro, iar 8,9 milioane euro sunt asigurate de Comisia Europeana. Finantarea din partea companiei bulgare Bulgartransgaz se ridica la 14 milioane euro, iar firma romana Transgaz participa cu 10 milioane de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1096 ori
Citeste mai multe despregazoduct Romania Bulgaria