Havrilet: "ANRE e ca un dresor pus intr-o cusca de lei care n-au mai mancat de doua saptamani"

Vineri, 24 Mai 2013, ora 17:35
1414 citiri
Havrilet: "ANRE e ca un dresor pus intr-o cusca de lei care n-au mai mancat de doua saptamani"

"Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) functioneaza intr-o formula relativ noua si trebuie sa fie independenta, insa trebuie sa vedem cand si cum isi poate manifesta aceasta independenta", a declarat Nicolae Havrilet, presedintele institutiei, la Bucharest Forum/Energy.

"Cand pui un dresor intr-o cusca cu lei care n-au mai mancat de doua saptamani, e greu sa te impui. ANRE nu trebuie sa faca numai cum vor consumatorii sau numai cum vor producatorii", a afirmat el. Recent, institutia a fost in centrul mai multor discutii: consumatorii industriali s-au plans de faptul ca schema de promovare a energiei regenerabile creste costurile si facturile.

ANRE a publicat lunile trecute un raport potrivit caruia exista supracompensare in domeniile eolian, fotovoltaic si microhidro. In contrapartida, reprezentantii sectorului eolian au spus ca nu exista supracompensare, in vreme ce aceia din domeniul fotovoltaic au argumentat ca reducerea numarului de certificate ar bloca investitii de 4 miliarde de euro.

Citeste mai multe despre Havrilet: "ANRE e ca un dresor pus intr-o cusca de lei care n-au mai mancat de doua saptamani" pe Adevarul.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#independenta ANRE, #ANRE energie verde, #pret energie ANRE, #strategie energie Romania , #Stiri energie