Gerea:Trebuie acordata o atentie deosebita pretului energiei, pentru a se evita relocarea industriei

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 20:08
1349 citiri
Gerea:Trebuie acordata o atentie deosebita pretului energiei, pentru a se evita relocarea industriei

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a sustinut, la reuniunea Consiliului Uniunii Europene Competitivitate de la Bruxelles, ca este foarte important sa se evite relocarea unitatilor de productie din diferite sectoare industriale, astfel ca trebuie acordata o atentie deosebita pretului energiei, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

"Pentru economia Romaniei, ca si pentru intreaga economie europeana, este foarte important sa se evite relocarea unitatilor de productie din diferite sectoare industriale. In acest scop, este crucial sa se acorde o atentie deosebita pretului energiei, conditiilor de finantare/creditare pentru IMM-uri, investitiilor in inovare si dezvoltarii de noi tehnologii si internationalizarii afacerilor", a declarat oficialul roman.

In cadrul reuniunii, Gerea a apreciat ca, pentru impulsionarea agendei europene de competitivitate, Consiliul Competitivitate trebuie sa-si asume un rol major si ca unele domenii, in special cele care au un potential ridicat de crestere economica si de creare de locuri de munca, necesita o atentie sporita, mai ales in aceasta etapa de redresare economica. Este vorba mai ales de sectoarele serviciilor, transporturilor, energiei si economiei digitale.

Oficialul roman a subliniat ca la fel de importanta este si monitorizarea mai stransa a rezultatelor cercetarii-inovarii, atat din perspectiva utilizarii resurselor, cat si a modului cum rezultatele acestor activitati sunt efectiv puse in aplicare.

Gerea a adaugat ca politica industriala a UE si a statelor membre are un rol foarte important in dezvoltarea regiunilor si cresterea competitivitatii economice si ca utilizarea eficienta a programelor COSME, Orizont 2020, a fondurilor structurale si de coeziune este esentiala pentru atingerea obiectivelor Strategiei 2020 si pentru cresterea competitivitatii industriale in toate sectoarele.

In marja reuniunii Consiliului Competitivitate, ministrii au abordat si problematica industriei de aparare.

In acest context, ministrul Andrei Gerea a reliefat importanta pastrarii si dezvoltarii unei baze industriale puternice in UE si a opinat ca este esential ca politica industriala in domeniul apararii sa abordeze si problema decalajului dintre principalele tari producatoare si celelalte tari.

Totodata, avand in vedere ca, in Romania, ponderea IMM-urile din industria de aparare este 60%, oficialul roman a apreciat favorabil intentia COM de facilitare a accesului IMM-urilor la lanturile de aprovizionare si la finantare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Companii din domeniul energiei, amendate cu 18 milioane de lei. Neregulile descoperite de ANRE
Companii din domeniul energiei, amendate cu 18 milioane de lei. Neregulile descoperite de ANRE
Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a sancţionat cu amenzi de 18 milioane lei trei companii din sectorul energetic - Energy Republic Trading, QMB Energ şi Land Power-...
#Gerea pret energie, #pret energie Romania, #pret energie , #Stiri energie