GED a achizitionat 60% din Total Eurobusiness cu 6 mil. euro

Miercuri, 26 August 2009, ora 16:56
1936 citiri
GED a achizitionat 60% din Total Eurobusiness cu 6 mil. euro

Compania de investitii private GED a achizitionat 60% din compania Total Eurobusiness (TEB), prezenta pe piata romaneasca de cogenerare energetica, printr-o majorare de capital de 6 mil. euro, a comunicat miercuri firma.

"Toate estimarile indica un potential ridicat de crestere al companiilor energetice in Europa de Est si in Romania in particular, din cauza costului ridicat al energiei, ca urmare a ineficientei structurale in productie, in retele etc., si pe fondul angajamentului Uniunii Europene si Romaniei de a sprijini proiecte de eficienta energetica", se arata in comunicat.

Investitia totala GED in cadrul companiei va ajunge la 12 milioane de euro.

Aceasta reprezinta cea de-a treia tranzactie incheiata de GED in cursul acestui an, dupa tranzactia cu distribuitorul roman de echipamente medicale Diamedix si compania portugheza de inginerie civila FASE.

"Obiectivul actual al TEB este intrarea pe noi segmente ale pietei cu un nivel ridicat al cererii, cum ar fi micro-cogenerarea si productia de electricitate si biogaz. De asemenea, TEB dezvolta si proiecte in sectorul de exploatare petroliera si minerit, in industria alimentara si a bauturilor si in sectorul energiei regenerabile", se arata in comunicat.

#energie, #euro, #eurobusiness, #ged , #Stiri energie