Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gaz din Azerbaijan pentru toata Europa de Sud-Est? Ce planuri au bulgarii

Gaz din Azerbaijan pentru toata Europa de Sud-Est? Ce planuri au bulgarii


Guvernul bulgar a intocmit un pachet de proiecte de cooperare energetica pe care isi doreste sa le puna in aplicare impreuna cu autoritatile din Azerbaijan.

Potrivit informatiilor lansate de agentia Trend News si preluate de Novinite, oficialii de la Baku sunt invitati sa ia parte la constructia unor statii de alimentare, depozite de gaz si rafinarii de petrol.

"Bulgaria este interesata de gazul azer iar guvernul are in plan achizitia a cate un miliard de metri cubi pe an", a declarat Emil Karimov, ambasadorul Bulgariei in Azerbaijan, punctand ca nu exclude o crestere a cantitatii achizitionate in viitor.

Transportul resurselor de gaz din Azerbaijan in Bulgaria via ceea ce va fi conducta Trans-Adriatica (TAP) implica si constructia de noi kilometri de infrastructura, insa. Este vorba despre conducta de legatura Grecia-Bulgaria (IGB), care a suferit cateva amanari in ultimele luni.

Daca se va realiza constructia conductei Grecia-Bulgaria, si daca aceasta va fi conectata la conducta Trans-Adriatica, s-ar putea realiza astfel un transport considerabil de gaze si catre restul Europei de Sud-Est. Desigur, in acest moment exista si alte rute de transport de gaze, insa oficialii bulgari iau in considerare si aceasta ruta.

Potrivit oficialului bulgar, Azerbaijanul studiaza in acest moment proiectele expuse de Bulgaria si analizeaza viabilitatea lor din punct de vedere economic. Cu toate acestea, nici ministrul energiei bulgar nici omologul sau azer nu au comentat aceste afirmatii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3261 ori
Citeste mai multe despregas Europa Bulgaria Azerbaijan gaz