Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Electrica a anuntat Bursa de la Londra despre intentia de listare

Electrica a anuntat Bursa de la Londra despre intentia de listare


Compania Electrica SA, controlata de stat, a lansat in dimineata zilei de vineri, la Bursa din Londra, intentia de a se lista, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, in conferinta "Mediafax talks about Energy".

"Electrica ar putea fi cea mai mare listare pe piata de capital romaneasca. Este o companie cu performanta si perspective financiare foarte bune, are o marja de profit comparabila cu a celorlalti distribuitori. Este un business sigur, garantat, poate fi o investitie foarte buna care se face intr-un anume context regional. Sper ca va fi un success" , a spus Nicolescu.

Listarea este programata pentru luna iunie, conform angajamentului luat de Guvern fata de Fondul Monetar International.

Oferta prin care Electrica scoate la vanzare pe bursa actiuni noi reprezentand 105% din capitalul social va avea trei transe, iar investitorii pot cumpara atat actiuni la Bursa de Valori Bucuresti, cat si GDR-uri pe piata de la Londra.

Prin aceasta oferta statul vizeaza transferul a 51% din actiunile companiei catre investitori privati. In prezent, Electrica este controlata integral de stat, prin Ministerul Economiei. Compania are un capital social de 2,06 miliarde lei.

Gabriel Dumitrascu, seful Directiei Privatizare din Departamentul pentru Energie, estima la finalul lunii februarie ca in urma transferului de actiuni compania ar putea atrage peste 400 milioane de euro.

Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica si Transelectrica au fost listate la bursa prin vanzarea de pachete minoritare, iar guvernul s-a angajat fata de FMI sa listeze si Hidroelectrica si Complexul Energetic Oltenia de asemenea prin plasarea catre investitori a unor participatii minoritare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2148 ori