Chevron a obtinut acord de mediu pentru explorarea celui de-al patrulea perimetru din Vaslui

Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 09:26
1720 citiri
Chevron a obtinut acord de mediu pentru explorarea celui de-al patrulea perimetru din Vaslui

Compania Chevron a obtinut, joi, acordul de mediu pentru cel de-al patrulea perimetru detinut in judetul Vaslui, in baza caruia va putea face explorare pentru gazele de sist la Puiesti, Agentia pentru Protectia Mediului emitand documentul dupa ce nu a primit nicio contestatie la acest proiect.

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Vaslui a emis un nou acord de mediu pentru societatea Chevron Romania, al patrulea de pana acum in judetul Vaslui, pentru explorarea gazelor de sist in extravilanul localitatii Puiesti, transmite corespondentul Mediafax.

Documentul obtinut de compania petroliera a fost eliberat de catre APM Vaslui dupa ce institutia nu a primit nicio contestatie sau observatie, in perioada legala, pe marginea acestui proiect de explorare a gazelor de sist.

"Conform legislatiei in vigoare, proiectul acordului de mediu pentru lucrari de amenajare si foraj pentru sonda de explorare Puiesti a fost postat pe site-ul agentiei pentru o perioada de opt zile. Cum in acest interval nu au fost primite observatii, astazi (n.r.- joi) s-a emis acordul de mediu pentru proiectul respectiv", a declarat, joi, pentru corespondentul Mediafax directorul APM Vaslui, Madalina Nistor.

Chevron a depus solicitare in toamna anului trecut

Compania Chevron a depus solicitarea pentru obtinerea acordului de mediu la Puiesti in toamna anului trecut, iar pe 20 decembrie a avut loc si dezbaterea publica pe marginea proiectului, sedinta care s-a desfasurat, pe o perioada de doua ore, printre huiduieli si fluieraturi ale localnicilor si activistilor de mediu.

Sonda de explorare de la Puiesti va fi amplasata la 1,4 kilometri de cea mai apropiata localitate si la 300 de metri fata de paraul Tutova. Suprafata luata in concesiune de compania petroliera este de aproximativ doua hectare.

Societatea Chevron Romania mai detine alte trei acorduri de mediu in judetul Vaslui, obtinute in urma cu un an, pentru explorarea gazelor de sist in localitatile Silistea - Pungesti, Paltinis - Bacesti si Popeni - Gagesti. De asemenea, compania petroliera a obtinut, in baza acordului de mediu si a altor avize de la alte autoritati, si prima autorizatie de construire pentru amenajarea platformei pe care urmeaza sa fie montata sonda de explorare de la Silistea - Pungesti.

A utorizatia a fost acordata de Consiliul Judetean Vaslui la inceputul lunii octombrie 2013, lucrarile de amenajare a platformei fiind demarate efectiv pe 2 decembrie 2013.

#chevron acord, #gaze de sist, #amp chevron , #Stiri energie