CE pune la bataie 67 milioane de euro pentru proiecte in domeniul energiei

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 17:33
1387 citiri
CE pune la bataie 67 milioane de euro pentru proiecte in domeniul energiei

Comisia Europeana, prin Agentia Europeana pentru Competitivitate si Inovare, a lansat in decembrie apelul pentru propuneri de proiecte in domeniul energiei pentru 2012 din cadrul Programului Energie Inteligenta - Europa, cu un buget de 67 milioane euro, a anuntat miercuri MECMA.

Durata maxima a proiectelor este de trei ani, se arata intr-un comunicat al Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

Programul va sprijini, prin cofinantare comunitara, proiectele care vizeaza actiuni in domeniul eficientei energetice si a utilizarii rationale a resurselor de energie, actiuni in domeniul surselor noi si regenerabile de energie si sprijinirea divesificarii energetice, precum si promovarea eficientei energetice si utilizarea surselor noi si regenerabile de energie in transport.

Finantarea comunitara poate acoperi pana la 75% din costurile eligibile ale proiectelor, cu exceptia proiectelor finantate in cadrul initiativei integrate privind "Instruirea si calificarea fortei de munca in domeniul eficientei energetice si a surselor regenerabile de energie in cladiri", pentru care finantarea comunitara poate acoperi pana la 90% din costurile eligibile.

Data limita pentru a raspunde la prezentul apel pentru propuneri este 18 mai 2012, cu exceptia initiativei integrate privind "Instruirea si calificarea fortei de munca in domeniul eficientei energetice si a surselor regenerabile de energie in cladiri", care are ca data limita 30 aprilie 2013.

Aplicatiile trebuie sa fie depuse de consortii formate din cel putin trei organizatii din cel putin trei tari eligibile (UE 27, Norvegia, Islansa, Liechtenstein, Croatia, Macedonia).

Aplicatiile se depun in limba engleza utilizand sistemul on-line si formularele de aplicatie existente in sistem.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proiecte energie, #fonduri europene proiecte energie, #bani europeni energie , #Stiri energie