CE a lansat un apel pentru propuneri de proiecte in domeniul energiei pentru 2011

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 16:10
1228 citiri
CE a lansat un apel pentru propuneri de proiecte in domeniul energiei pentru 2011

Comisia Europeana, prin Agentia Europeana pentru Competitivitate si Inovare, a lansat in 18 ianuarie apelul pentru propuneri de proiecte in domeniul energiei aferent anului 2011, bugetul indicativ fiind de 67 milioane euro, se arata intr-un comunicat emis luni de Ministerul Economiei, informeaza NewsIn.

Durata maxima a proiectelor este de trei ani.

Potrivit Ministerului Economiei, programul va sprijini, prin cofinantare comunitara, proiectele care vizeaza actiuni in domeniul eficientei energetice si a utilizarii rationale a resurselor de energie, actiuni in domeniul surselor noi si regenerabile de energie si sprijinirea divesificarii energetice, precum si promovarea eficientei energetice si utilizarea surselor noi si regenerabile de energie in transport.

"Finantarea comunitara poate acoperi pana la 75% din costurile eligibile ale proiectelor, cu exceptia proiectelor finantate in cadrul initiativei integrate privind 'Instruirea si calificarea fortei de munca in domeniul eficientei energetice si a surselor regenerabile de energie in cladiri', pentru care finantarea comunitara poate acoperi pana la 90% din costurile eligibile", se arata in comunicatul emis de minister.

Astfel, aplicatiile trebuie sa fie depuse de consortii formate din cel putin 3 organizatii din cel putin 3 tari eligibile (UE 27, Norvegia, Islanda, Liechtenstein, Croatia), cu exceptia initiativei "Instruirea si calificarea fortei de munca in domeniul eficientei energetice si a surselor regenerabile de energie in cladiri", pentru care aplicatiile trebuie depuse de consortii formate din organizatii legal stabilite in aceeasi tara, si a initiativei integrate privind "Mobilizarea investitiilor la nivel local", pentru care aplicatiile trebuie depuse de una sau mai multe autoritati publice locale sau regionale dintr-o singura tara sau in mai multe tari.

Data limita pentru a raspunde la apelul pentru propuneri este 12 mai 2011, cu exceptia initiativei integrate privind "Instruirea si calificarea fortei de munca in domeniul eficientei energetice si a surselor regenerabile de energie in cladiri", care are ca data limita 15 iunie 2011, a mai precizat ministerul.

Aplicatiile se depun in limba engleza utilizand sistemul online si formularele de aplicatie existente in sistem.

Informatii detaliate privind conditiile apelului de proiecte pentru anul 2011 si formularele aferente sunt furnizate de website-ul Agentiei Europene pentru Competitivitate si Inovare - Energie Inteligenta Europa si cel al Ministerului Economiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cupinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
#energie, #proiecte, #ce, #eficienta energetica, #regenerabila , #Stiri energie