Borza: Exporturile de energie ar salva sistemul energetic romanesc, dar preturile nu sunt competitive

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 15:17
1658 citiri
Borza: Exporturile de energie ar salva sistemul energetic romanesc, dar preturile nu sunt competitive
Sursa foto: Dcnews.ro

Exporturile de energie ar salva sistemul energetic romanesc, dar pretul electricitatii pentru livrarile pe piete straine este necompetitiv, a declarat joi presedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, Remus Borza.

"Exportul ar salva sectorul energetic, dar megawattul romanesc nu este competitiv ca pret. Am fi avut o portita in Turcia, dar taxa de export este absurda", a afirmat Borza la un seminar pe teme energetice.

El a adaugat ca in Romania exista o atitudine "proletara" care sacrifica, de dragul pacii sociale, competitivitatea economica a companiilor de stat.

"Noi vorbim de ani de zile de proiecte, vorbim de strategii. (...) Intr-o republica a procurorilor te gandesti de mai multe ori inainte sa semnezi sau nu semnezi nimic. Nu putem accepta companii de stat supradimensionate", a spus Borza.

El a spus ca o prioritate a Guvernului ar trebui sa fie refacerea sistemului national de irigatii.

"Eu nu cred in Tarnita (un proiect de constructie a unei hidrocentrale la Tarnita, in judetul Cluj, n.r.). Hai sa refacem sistemul national de irigatii, ar trebui sa fie o proritate. Romania este o tara eminamente agrara, dar nu trebuie sa ne fie rusine cu asta", a mai spus Borza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#exporturi energie Remus Borza, #sistem energetic Romania, #pret energie Romania, #export energie Romania , #Stiri energie