Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANRE: Energia electrica s-ar putea ieftini cu 5-10%, catre sfarsitul anului

ANRE: Energia electrica s-ar putea ieftini cu 5-10%, catre sfarsitul anului

Pretul energiei electrice ar putea scadea cu 5-10%, catre sfarsitul anului, daca economia se redreseaza si daca va creste consumul de electricitate, a declarat marti presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu.

"Pretul energiei electrice sunt calculate de doua ori pe an, la inceputul anului si la 1 iulie.

Daca economia se redreseaza si daca va creste consumul de energie electrica, avem rezerve de a ieftini electricitatea cu 5 pana la 10%, catre sfarsitul anului, pe partea reglementata, adica mai ales consumatorii casnici", a precizat Petru Lificiu.


In ceea ce priveste pretul gazelor naturale, Lificiu spune ca inca nu se poate vorbi nimic despre acest lucru acum si ca nu a fost luata nicio decizie.


Energia electrica de inalta tensiune alimenteaza circa 100 de companii mari din industrie, cu tensiune medie sunt alimentati aproximativ 14.000-15.000 de agenti economici si 100.000 de consumatori casnici, iar alte opt milioane de casnici, prin joasa tensiune.


ANRE se afla in subordinea directa a Guvernului si are misiunea de a crea si aplica sistemul de reglementari necesar functionarii sectorului energiei si pietelor de energie electrica, energie termica si gaze naturale in conditii de eficienta, concurenta, transparenta si protectie a consumatorilor. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1210 ori
Citeste mai multe despreenergie ANRE economie consum