Sistemele de stocare a energiei, tot mai căutate pe fondul caniculei și al penelor de curent. Cât ne costă să ne protejăm aparatele electrocasnice

Luni, 05 August 2024, ora 13:50
151 citiri
Sistemele de stocare a energiei, tot mai căutate pe fondul caniculei și al penelor de curent. Cât ne costă să ne protejăm aparatele electrocasnice
Sistem de stocare a energiei FOTO Darcom

Desele întreruperi de curent și fluctuațiile de tensiune au dus la o creștere semnificativă a cererii pentru sisteme de stocare a energiei.

Sistemele de stocare a energiei protejează aparatele electrocasnice de căderile bruște de tensiune și pot fi montate în câteva ore.

„Valul de căldură din luna iulie a acestui an va rămâne în istorie nu doar pentru zilele cu temperaturi de peste 40 °C, dar și pentru nopțile care au adus numeroase recorduri absolute. În decurs de numai patru zile, a fost egalată sau depășită temperatura maximă absolută lunară la 23 de stații meteo și au fost doborâte și recorduri meteo de acum 88 de ani. În astfel de perioade de caniculă, întreruperile de la rețeaua electrică devin tot mai frecvente și mai îndelungate. Aceste întreruperi cauzează disconfort atât în locuințe, cât și în fabrici sau birouri. Din fericire, există soluții eficiente pentru a asigura continuitatea alimentării cu energie electrică, de la câteva ore până la câteva zile, indiferent dacă aveți sau nu panouri fotovoltaice instalate,” a declarat Cornel Eftenoiu, fondator și CEO al Darcom Energy, potrivit Economica.com.

În ultimul an, montajul acestor sisteme a crescut semnificativ, de la aproximativ 100 de sisteme montate anul trecut la câteva sute de solicitări în ultimele două luni.

Sistemul este capabil să susțină aprovizionarea cu energie a unei case sau a unui birou pentru cel puțin o oră.

Costul instalării unui astfel de sistem este de aproximativ 2.000 de euro.

Pentru consumatorii care dețin deja un sistem fotovoltaic, există opțiunea sistemelor scalabile care pot fi adăugate la sistemul existent. Acestea permit stocarea energiei produse de panourile solare pentru utilizare ulterioară și oferă un management inteligent al energiei. Prețurile pentru aceste sisteme încep de la 7.000 de euro și pot fi scalabile până la dimensiunea unui container, capabile să alimenteze o fabrică întreagă pentru o zi, cu o capacitate de stocare de la 3 kWh până la câteva sute de kWh.

„Aceste soluții vin complet configurate, iar montajul este de tip plug and play și nu durează mai mult de câteva ore. Faptul că sunt compacte și vin într-un dulap metalic nu necesită spațiu dedicat de stocare, iar timpul de instalare este minim. Aceste sisteme ajută la managementul inteligent al energiei și protecția împotriva fluctuațiilor, pe lângă alimentarea continuă cu energie. Un aspect foarte important este că trecerea de la rețea la stocare se face sub o secundă, ceea ce înseamnă că alimentarea și funcționarea echipamentelor electrice nu se întrerupe,” a adăugat Cornel Eftenoiu.

...citeste mai departe despre "Sistemele de stocare a energiei, tot mai căutate pe fondul caniculei și al penelor de curent. Cât ne costă să ne protejăm aparatele electrocasnice" pe Ziare.com

Două mari companii străine sunt interesate de cel mai important proiect pentru sistemul energetic românesc. Ministrul Energiei: „Nu renunț nici în ruptul capului”
Două mari companii străine sunt interesate de cel mai important proiect pentru sistemul energetic românesc. Ministrul Energiei: „Nu renunț nici în ruptul capului”
Firma energetică de stat Électricité de France (EDF), care este cel mai mare operator de active nucleare din lume, precum şi firma japoneză ITOCHU sunt interesate de proiectul hidrocentralei...
Un gigant al petrolului schimbă macazul și accelerează investițiile în țiței. Greenpeace: „Pune profitul înainte de orice altceva”
Un gigant al petrolului schimbă macazul și accelerează investițiile în țiței. Greenpeace: „Pune profitul înainte de orice altceva”
Colosul britanic BP plc și-a abandonat planurile de a-și reduce producția de petrol și gaze până în 2030, conform unor surse. Directorul companiei încearcă să recâștige încrederea...
#energie, #canicula, #pene curent , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.5290 RON

-0.0135
  1. Avertismentul economiștilor pentru români: „Va fi jale în 2025". Câți bani primesc unii angajați ca să-și dea acum demisia
  2. Finanțare de la stat pentru pompele de căldură. Anunț de la ministerul Energiei pentru proprietari
  3. Românii pot cumpăra titluri Tezaur începând de luni. Dobânzile, aceleași ca în septembrie
  4. Patronii elvețieni ai celui mai mare combinat chimic din România vor să îl vândă. Un afacerist român, care discută de concedieri colective, ar vrea să îl cumpere
  5. Criza din fabricile României. Capcana economică din care industria nu a reușit să scape în 2024
  6. Munca de acasă, pe cale de dispariție. Domeniile în care se mai lucrează de acasă
  7. Vestea ce l-ar îngropa pe Putin. Motivul pentru care Rusia nu mai poate susține războiul
  8. Două mari companii străine sunt interesate de cel mai important proiect pentru sistemul energetic românesc. Ministrul Energiei: „Nu renunț nici în ruptul capului”
  9. Măsura dură ce ar putea afecta toți românii, din 2025: „Am avertizat, deja"
  10. Dimensiunea dezastrului! România are deficit de cont curent mai mare decât Franța, la un PIB de zece ori mai mic!