Petrom a castigat licitatii organizate de regii si companii de stat de peste 30 mil. euro in 2 luni

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 11:25
1488 citiri
Petrom a castigat licitatii organizate de regii si companii de stat de peste 30 mil. euro in 2 luni

Petrom, controlata de grupul OMV din Austria, a castigat mai multe licitatii deschise organizate de regii si companii de stat, in aproape doua luni, in valoare de 123.530.447 lei (circa 30 milioane de euro), pentru furnizare carburanti, potrivit SEAP.

Licitatiile au fost publicate pe SEAP intre decembrie 2008 si ianuarie 2009. Printre regiile si companile de stat se numara RATB, RADET, Romsilva, Conpet, Serviciul de Informatii Externe (SIE), CNADNR, Apaserv Satu Mare, Compania de Apa Oltenia.

Cea mai mare dintre licitatii este cea organizata de Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB), pentru achizitia de carburanti si alte produse petroliere, in valoare de 111.345.131 lei si castigata de Petrom, potrivit unui anunt de atribuire al RATB de pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Acest contract are o durata de un an. Potrivit anuntului de atribuire de pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice, numai doua companii au depus oferte pentru aceasta licitatie.

O alta regie de stat, Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET) a organizat o licitatie deschisa pentru achizitia de bonuri valorice pentru combustibili auto, atribuita Petrom, in valoare finala de 840.336 lei. RADET a primit pentru aceasta licitatie doua oferte.

De asemenea, Regia Autonoma a Padurilor – Romsilva, a atribuit Petrom un contract de 1.150.304 lei, in urma unei licitatii deschise, prin care va achizitiona produse petroliere si combustibili. Aceste produse urmeaza sa fie livrate la sediul Directiei Silvice Pitesti. Romsilva a primit o singura oferta pentru aceasta licitatie.

Petrom a semnat, totodata, un acord cu transportatorul national de titei, Conpet, care a organizat o licitatie deschisa pentru a achizitiona combustibil prin sistem de card. Acest contract a avut o valoare totala finala de 4.125.400 lei si numai companii au ofertat pentru aceasta licitatie.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a organizat doua licitatii deschise si amandoua au fost atribuite Petrom. Primul contract are o valoare totala finala de 971.003 lei si a fost destinat cumpararii de motorina pentru Directia Regionala Drumuri si Poduri (DRDP) Brasov. Cel de-al doilea, destinat achizitiei de bonuri valorice pentru carburanti auto, ce urmeaza sa fie livrate pe raza DRDP Brasov, judetele Brasov, Sibiu, Mures, Harghita si Covasna a avut o valoare totala finala de 1.197.479 lei.

Apaserv Satu Mare a achizitionat, totodata, carburanti auto pe baza de card de la Petrom, in urma unei licitatii deschise, de 485.092 lei. Petrom a fost singura companie care ofertat pentru aceasta licitatie.

Compania de Apa Oltenia a achizitionat benzina si motorina, de la Petrom, tot in urma unei licitatii deschise, de 911.702 lei. Compania de stat a primit doua oferte pentru acesta licitatie.

Serviciul de Informatii Externe (SIE) si Petrom au incheiat un contract de 504.000 lei, pentru furnizare de carburanti, sub forma de carnete de bonuri valorice, potrivit unui anunt de atribuire al SIE publicat pe SEAP.

Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie si exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, avand o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

Grupul OMV din Austria detine 51,01% din actiunile Petrom. AVAS detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea SA detine 20,11%, iar 8,24% apartin actionarilor minoritari.

#combustibil, #companii, #licitatii , #Energie termica