Guvernul a aprobat comasarea RADET cu ELCEN

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 15:33
1574 citiri
Guvernul a aprobat comasarea RADET cu ELCEN

Guvernul a aprobat, miercuri, prin memorandum, comasarea Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) cu Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), astfel incat activitatile de productie si distribuitie sa fie integrate. Dupa definitivarea procesului Datoriile RADET de peste 2 miliarde de lei se vor stinge de drept.

ELCEN este controlata de compania de stat Termoelectrica, iar RADET functioneaza in subordinea Primariei Capitalei. Primarul general Sorin Oprescu, a venit la Palatul Victoria, pentru discutii cu premierul Victor Ponta dupa ce Guvernul a luat decizia.

Memorandumul privind realizarea Serviciului public de alimentare cu energie termica a Capitalei prin preluarea ELCEN de catre municipalitate a fost aprobat in noiembrie anul trecut de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Solicitarea municipalitatii este ca toate cele cinci CET-uri sa fie trecute in domeniul public al Capitalei, impreuna cu activele si pasivele aferente. Serviciul vizeaza producerea, transportul, distributia si furnizarea acesteia prin intermediul unui sistem integrat de alimentare centralizata cu energie termica.

Neplata la termen a facturilor emise de ELCEN catre RADET a dus la strangerea unor datorii, dar si a unor majorari de intarziere care, in 30 octombrie, erau in valoare 2,24 miliarde lei, din care 1,44 miliarde lei reprezentau datoria principala, iar restul reprezentau penalizari de intarziere. In momentul in care acest serviciu va reuni cele doua institutii, patrimoniul va deveni comun, iar acestea se vor "stinge de drept".

#comsare RADET ELCEN, #datorii RADET, #stingere datorii RADET ELCEN , #Energie termica