Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ELCEN a finalizat investitia de la Centrala de termoficare Bucuresti

ELCEN a finalizat investitia de la Centrala de termoficare Bucuresti
ELCEN a incheiat probele de conectare in paralel la sistemul energetic national a noii turbine cu gaze de la centrala electrica de termoficare Bucuresti Vest, dupa o investitie care a costat 160 milioane euro, conform reprezentantilor companiei. Din cele 160 de milioane euro, 122 milioane au fost procurati prin credit bancar, iar restul au reprezentant surse proprii. Conform ELCEN noua instalatie, la capacitate maxima, va furniza suficienta energie electrica pentru acoperirea consumului casnic al intregii Capitale.


De asemenea, in regim de varf, noua instalatie va produce si circa 170 gcalorii/ora, o cantitate de energie termica suficienta pentru consumul de apa calda menajera si caldura a circa 200.000 de persoane (o zecime din populatia Capitalei sau echivalentul a doua cartiere precum Drumul Taberei si Militari).ELCEN precizeaza ca aceasta este prima turbina de mare capacitate pusa in functiune in tara noastra dupa 1990, instalatia recupereaza si gazele produse in urma arderii combustibilului, avand o putere electrica instalata de circa190 MW.Compania va continua investitiile de modernizare in toate cele sapte centrale electrice din subordine.ELCEN este primul producator de energie termica produsa in centrale termoelectrice, producand anual circa 40% din energia termica distribuita in sistem centralizat, si aproximativ 13% din cantitatea de electricitate generata in intreaga tara. Compania are in componenta sucursalele Bucuresti, Mures si Constanta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1457 ori