Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania, printre tarile atractive pentru investitiile in energie regenerabila

Romania, printre tarile atractive pentru investitiile in energie regenerabila


Romania se afla pe locul 14 intre cele mai atractive tari din lume privind investitiile in energie regenerabila, conform ultimului raport Country Attractiveness Indices, lansat luni de Ernst & Young.

Primele trei pozitii sunt ocupate de China, SUA si Germania.

Indicele calculat de Ernst & Young pentru ultimele trei luni plaseaza Romania inaintea Poloniei si Irlandei, cu care se afla la egalitate privind scorul energiilor eoliene in luna februarie. Mai mult, Romania se afla aproape de tari precum Spania, Suedia, Australia si Japonia.

Indicele general, care include punctajele pentru toate categoriile de energie regenerabila - eoliana, solara, geotermala si biomasa - plaseaza in continuare Romania intre primele 15 tari la nivel mondial privind atractivitatea pietei locale pentru dezvoltarea de proiecte energetice in toate aceste domenii.

Conform ultimelor date publice, producatorii de energie electrica din surse regenerabile au inceput deja sa incaseze sume importante din partea statului roman, ca urmare a cantitatilor livrate in primele patru luni ale acestui an. Printre cei mai mari producatori se numara CEZ, Enel si Energias de Portugal.

Raportul Ernst & Young releva o evolutie surprinzatoare pentru Japonia, care urca trei locuri in clasament si se plaseaza pe pozitia a zecea, ca urmare a unor investitii majore in proiecte de energie eoliana.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 2682 ori