ME transfera aproape 400 milioane euro pentru IMM-uri si energie regenerabila

Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 17:37
1085 citiri
ME transfera aproape 400 milioane euro pentru IMM-uri si energie regenerabila

Comitetul de Monitorizare a Programului operational sectorial "Cresterea competitivitatii economice" a decis sa realoce suma de 292,6 milioane euro catre IMM-uri si intreprinderi mari si 100 milioane euro pentru sectorul energiilor regenerabile, informeaza Mediafax.

"Comitetul a aprobat propunerile de realocari in cadrul axelor prioritare 1 - «Un sistem de productie inovativ si eco-eficient», 2 - «Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare pentru competitivitate» si 4 - «Cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii, in contextul combaterii schimbarilor climatice»", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Pentru IMM-uri vor fi alocate 195 milioane euro, iar pentru intreprinderile mari suma de 97,5 milioane euro.

Aceste fonduri au fost transferate de la operatiunile Standardizare, Poli de competitivitate, Consultanta, Clustere/Lanturi de furnizori.

In cadrul axei prioritare 4, dezvoltarea resurselor regenerabile de energie va primi 100 milioane euro, suma care provine de la operatiunile privind eficienta energetica si interconectari.

Pentru dezvoltarea infrastructurilor de cercetare-dezvoltare existente si crearea de noi astfel de infrastructuri vor fi realocate de la operatiunile privind proiecte de cercetare in parteneriat, dezvoltarea infrastructurii in cercetare-dezvoltare a intreprinderilor si promovarea inovarii in cadrul intreprinderilor 35 milioane euro.

#me imm energie regenerabila milioane , #Energie regenerabila