Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mai putina birocratie pentru finantarea proiectelor de energie regenerabila

Mai putina birocratie pentru finantarea proiectelor de energie regenerabila


Guvernul a elaborat o ordonanta de urgenta privind modificarea legii energiei si gazelor, prin care vizeaza clarificarea si urgentarea contractarii si finantarii pentru proiectele de energie regenerabila.

"Incercam sa raspundem cat mai repede dorintelor investitorilor in energie regenerabila si suntem gata cu o ordonanta de urgenta de modificare a doua articole din Legea 123 din 2012 (a energiei si gazelor) astfel incat sa avem claritate si celeritate privind contractarea si finantarea", a declarat ministrul Mediului, Rovana Plumb.

Ministrul a precizat ca in data de 10 octombrie va avea loc dezbaterea finala pe tema evaluarii componentei de mediu din strategia energetica a Guvernului pentru perioada 2011 - 2020.

Romania s-a mentinut pe locul 13 in topul celor mai atractive tari pentru investitii in sectorul energiilor regenerabile, potrivit unui studiu Ernst & Young care arata ca dezvoltarea viitoare a acestei industrii depinde de "actiune imediata" pentru stimularea investitiilor pe termen lung.

Cat de atractiva este Romania pentru investitiile in sectorul energiilor regenerabile

Potrivit ministrului, Guvernul a finalizat studiul de impact asupra mediului al reactoarelor nucleare 3 si 4 de la centrala Cernavoda, decizia finala fiind deja publicata pe pagina de internet a Ministerului Mediului.

Decizia finala privind studiul de impact privind cele doua reactoare nucleare, care ar urma sa asigure aproximativ 20% din consumul de energie, va fi aprobata prin hotarare de guvern.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1853 ori