Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitiile in energiile regenerabile, la nivel record, in ciuda crizei financiare

Investitiile in energiile regenerabile, la nivel record, in ciuda crizei financiare


Investitiile globale in energiile regenerabile au atins nivelul record de 257 miliarde de dolari in 2011, in crestere cu 17% comparativ cu 2010 si cu 94% mai mari decat in 2007, anul de dinaintea crizei financiare globale, potrivit unui raport al Natiunilor Unite.

Raportul publicat de Nations Environment Programme (UNEP) arata ca numai energia solara a atras investitii de 147 miliarde de dolari in 2011, cu 52% mai mari decat in 2011.

"In pofida continuarii crizei economice pe unele piete importante si a continuarii incertitudinilor politice, mai multe capacitati de energie regenerabile au fost instalate anul trecut decat in oricare alt an", a declarat directorul general al UNEP, Mohamed El-Ashry. "Energiile regenerabile sunt responsabile pentru mai mult de 25% din capacitatile globale de generare a energiei (estimate la 5.360 GW in 2011) si au furnizat aproximativ 20,3% din electricitatea globala", a adaugat Mohamed El-Ashry.

In topul tarilor, China a fost responsabila pentru o cincime din volumul total de investitii in energiile regenerabile. In total, China a cheltuit anul trecut 52 miliarde de dolari pentru energii regenerabile. Pe locul secund se situeaza SUA cu investitii de 51 miliarde de dolari, urmata de Germania, Italia si India.

Cu toate acestea, un raport separat al Renewable Energy Policy Network for the 21st Century (REN21), arata ca investitiile in energiile regenerabile sunt in continuare mai mici cu 15% decat cele combustibili fosili. In 2011 investitiile in capacitatile energetice care utilizeaza combustibili fosili s-au ridicat la 302 miliarde de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1335 ori