Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Independenta energetica in Insula Mare a Brailei, asigurata cu sisteme fotovoltaice

Independenta energetica in Insula Mare a Brailei, asigurata cu sisteme fotovoltaice


Insula Mare a Brailei (IMB), considerata cea mai mare exploatatie agricola din Europa, cu o suprafata de peste 55.000 hectare de teren arabil, si-ar putea asigura independenta energetica prin investirea in sisteme fotovoltaice.

"Suntem in pregatiri sa facem o investitie in sisteme fotovoltaice de 8 MW, ceea ce ne-ar asigura si un surplus de energie, nu numai ceea ce ne trebuie pentru consumul propriu. Numai ca lucrurile nu sunt clare. Nu se stie daca se mai dau sau nu certificate verzi. Nu poti sa te apuci sa faci un plan de afaceri fara sa stii ca exista stabilitate. Chiar saptamana viitoare vom discuta cu doua banci sa facem un imprumut pentru aceasta investitie", a afirmat miercuri Lucian Buzdugan, directorul SC Agricost, societatea care administreaza IMB.

In anii trecuti, arendasul IMB, Culita Tarata, avea in plan demararea unui program de utilizare a biomasei ramase in urma recoltarii, respectiv arderea paielor intr-o centrala termica si producerea a 15-17 megavati pe ora, dar si aceasta idee este tot in faza de proiect.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2160 ori