Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CE investigheaza ordonanta de urgenta privind energia regenerabila

CE investigheaza ordonanta de urgenta privind energia regenerabila


Directia Generala Concurenta a Comisiei Europene a inceput procedurile preliminare de investigare a prevederilor OUG privind sprijinul pentru energia regenerabila, la cererea Asociatiei Romane a Industriei Fotovoltaice, care apreciaza ca noile reglementari sunt neclare, abuzive si neconstitutionale.

"Asociatia noastra a notificat DG Competition, aratand intentia Guvernului de implementa masuri cu un caracter distorsionant pentru piata de energie electrica. Urmare a notificarii, DG Competition a informat asociatia, in data de 13 iunie, ca s-a demarat o procedura preliminara de investigare a masurilor continute in actul normativ propus de Guvern", se arata intr-un comunicat al RPIA (Romanian Photovoltaic Industry Association).

Asociatia mentioneaza ca in prezent analizeaza toate caile legale disponibile la nivel national si international pentru stoparea ordonantei de urgenta, prin care este amanata acordarea unor certificate verzi catre investitorii in microhidrocentrale, centrale eoliene si fotovoltaice.

Reprezentantii asociatiei apreciaza ca masurile din acest act normativ sunt "neclare, abuzive si neconstitutionale", blocand in totalitate sectorul de energie regenerabila din Romania.

"Nu numai investitorii, ci si consumatorii finali sunt prejudiciati. Desi acestora din urma li s-a creat impresia utopica a protectiei ce le va fi asigurata prin masurile anticipate, in realitate prevederile adoptate distorsioneaza piata de energie electrica in general, prin introducerea de exceptii, restrictii, prevederi confuze si retroactive", se mentioneaza in comunicat.

Ordonanta de urgenta, adoptata la inceputul lunii iunie, prevede printre altele amanarea, in perioada 1 iulie 2013-1 ianuarie 2018, a unui numar certificate verzi, in functie de tehnologia folosita la producerea electricitatii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1324 ori