Bostina si Asociatii: incasari de 17 milioane euro in 2009

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 23:31
1594 citiri

Casa de avocatura Bostina si Asociatii a obtinut anul trecut incasari din activitati avocatiale si conexe in Romania si in strainatate in valoare de 16,98 milioane euro, in crestere de 2,11% fata de 2008, in principal din litigii si executari silite.

De asemenea, incasari importante au fost aduse anul trecut si de departamentele de energie, petrol si gaze si IT&C.

"In 2009 am vrut sa asiguram dezvoltarea organica a companiei in conditii de recesiune si de scadere accentuata a economiei romanesti.

Am continuat sa ne extindem in teritoriu pentru a fi in masura sa gestionam mai usor proiecte mari, cu derulare la nivel national si sa dezvoltam acele arii de practica pentru care, traditional, exista o cerere sporita pe timp de criza", a declarat avocatul coordonator Doru Bostina.

Reprezentantul casei de avocatura a mai spus ca anul trecut nu au fost facute concedieri, onorariile nu au fost reduse, insa cheltuielile au fost rationalizate.

"Sistemele de cost-controlling introduse in urma cu aproape doi ani ne-au permis sa identificam relativ rapid zonele in care se puteau face economii fara a periclita functionarea optima a fluxurilor operationale, sporind, in acelasi timp, viteza de reactie la cererile clientilor", a adaugat acesta.

Pentru anul 2010, casa de avocatura isi propune o crestere sustinuta in zonele de utilitati, infrastructura, mediu si energie, segmente care vor beneficia masiv de pe urma finantarilor europene. De asemenea, potrivit acestora, litigiile vor continua sa fie domeniul care va aduce cea mai mare parte a veniturilor.

"Investitiile din fondurile europene in infrastructura, utilitati, mediu, energie regenerabila ar putea asigura dezvoltarea pietei de avocatura de business in anul 2010, chiar daca nu in ritmul din anii 2006-2008", a adaugat Doru Bostina. Casa de avocatura Bostina si Asociatii are peste 130 de avocati si colaboratori.

Cu birouri in Bucuresti, Viena, Fribourg si Nicosia, precum si in alte 16 mari orase din Romania, Bostina si Asociatii a stabilit parteneriate cu Estudio Juridico Intercontinental din Madrid si Ascott Associes din Paris.

Grupul de firme Bostina si Asociatii ofera servicii juridice, precum si consultanta financiar-contabila si manageriala privind implementarea diverselor programe finantate de Uniunea Europeana. 

#bostina, #asociatii, #avocatura, #incasari , #Energie regenerabila

Curs valutar

1 EUR = 4.9763 RON

-0.0003

1 USD = 4.6356 RON

-0.0046
  1. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  2. Ce se schimbă pentru românii care vor să cumpere vechime pentru pensie. Modificări importante de la 1 iulie
  3. Petro-dolarii au devenit istorie! Arabia Saudită dă o lovitură puternică dolarului american
  4. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  5. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei
  6. Peste două tone de trufe din Gorj vor ajunge în restaurantele de lux din Europa de Vest. Cât costă un kilogram din ciupercile rare
  7. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  8. Bucureștiul după alegeri. Ce rămâne din trenul metropolitan: "Ne punem bețe în roate singuri. Mobilitatea nu ține cont de astfel de granițe" VIDEO
  9. La cât a ajuns salariul mediu net în România și cum va influența noul salariu minim. Domeniile cu cel mai bine plătiți angajați
  10. Planuri mari pentru Cernavodă și NuScale. Termenele limită reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă și ce ține pe loc proiectul Doicești