Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AFM: Proiectele pentru energii regenerabile pot fi depuse intre 9 si 27 noiembrie

AFM: Proiectele pentru energii regenerabile pot fi depuse intre 9 si 27 noiembrie

Investitorii interesati pot depune intre 9 si 27 noiembrie proiecte de producere a energiei din surse regenerabile, potrivit datelor publicate de Administratia Fondului de Mediu (AFM), prin care pot lua cel mult 30 milioane lei pentru fiecare proiect, informeaza NewsIn.

Un solicitant poate depune, in cadrul sesiunii de finantare, cel mult doua proiecte, iar anual se pot organiza una sau mai multe sesiuni de finantare, se precizeaza in Ghidul de finantare a programului privind producerea energiei din surse regenerabile: eoliana, geotermala, solara, biomasa si hidro, publicat pe pagina de internet a AFM.


Potrivit acesteia, finantarea se acorda, in cuantum de maximum 50% din valoarea totala eligibila a proiectului, pentru intreg teritoriul Romaniei, cu exceptia cazului in care beneficiarul are sediul social sau punctul de lucru la care se implementeaza proiectul in Regiunea Bucuresti-Ilfov, unde finantarea se acorda in cuantum de maximum 40% din valoarea totala eligibila a proiectului si fara a se depasi suma maxima care poate fi acordata unui beneficiar, in cadrul sesiunii de finantare.


Plafoanele stabilite se aplica la suma totala finantata de AFM pentru proiectele beneficiare de ajutor de stat, se mai precizeaza in Ghid.


Scopul programului il constituie valorificarea resurselor regenerabile de energie: solare, eoliene, hidroenergetice, geotermale, biomasa, biogazul, gazele rezultate din fermentarea deseurilor sau namolurilor din statiile de epurare, pentru producerea de energie electrica si termica, imbunatatirea calitatii mediului inconjurator, reducerea emiisiilor de gaze cu efect de sera, utilizarea rationala si eficienta a resurselor energetice primare si conservarea si protejarea ecosistemelor.


Capacitatea de productie a unitatii energetice nu trebuie sa depaseasca 10 MW, se mai arata in ghid, care precizeaza atat cheltuielile eligibile, cat si pe cele neeligibile. Uniunea Europeana si-a stabilit ca tinta obtinerea pana in 2020 a 20% din energie din resurse regenerabile.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3077 ori