Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comisia Europeana este favorabila folosirii energiei nucleare

Comisia Europeana este favorabila folosirii energiei nucleare
Comisia Europeana este favorabila raspandirii folosirii energiei nucleare, statele membre ale Uniunii Europene putand astfel reduce emisiile de dioxid de carbon si evita instabilitatea preturilor la energie, a anuntat marti cotidianul francez Les Echos, conform Reuters.

Cotidianul a precizat ca a obtinut textul planului Comisiei Europene privind crearea unei politici energetice comune pentru blocul european cu 25 de membri, acest plan urmand a fi publicat la data de 10 ianuarie 2007.

Les Echos a anuntat ca acest plan contine o pagina dedicata in totalitate energiei nucleare, adaugand ca, potrivit acestui document, Comisia recomanda separarea sectoarelor de productie si de distributie de energie.

Comisia Europeana a majorat in cursul acestei luni eforturile de a deschide piata energetica europeana catre concurenta, amenintand 16 state cu actiuni in justitie daca nu vor implementa reglementarile europene privind energia, cerand companiilor sa isi separe diviziile de generare si distributie de energie.

Sursa a precizat ca procesul de redactare al acestui text continua, avand in vedere ca inca mai trebuie luate decizii. "Dintre toate sectoarele energetice ce emit o cantitate limitata de carbon, energia nucleara este cea mai dezvoltata in cadrul UE", reiese din acest text, citat de Les Echos.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 781 ori