Un producator din industria eoliana muta o parte din afacere din China in Romania

Joi, 20 Martie 2014, ora 11:35
2542 citiri
Un producator din industria eoliana muta o parte din afacere din China in Romania

Compania American Superconductor va deschide o fabrica in Timisoara, unde va muta o parte a productiei de componente pentru turbine eoliene de la operatiunile pe care le are in China, parte a unui plan mai amplu de restructurare si reducere de costuri.

Planul prevede "transferul capacitatii de productie de sisteme electronice de control pentru clientii din afara Chinei de la fabrica companiei din Suzhou, China, la o noua facilitate de productie in Timisoara, Romania", se arata intr-un document transmis de American Superconductor bursei americane.

Fabrica din Romania ar trebui sa devina operationala pe parcursul anului fiscal 2014, care incepe in aprilie.

In timp ce facilitatile de productie din China vor continua sa deserveasca piata chineza, numarul de angajati va fi redus ca urmare deschiderii noului centru de productie in Romania.

American Superconductor intentioneaza sa inchida o fabrica din statul Wisconsin si sa mute productia in Massachusetts, unde are deja operatiuni, inclusiv sediul companiei.

Ca urmare a acestor masuri, American Superconductor se asteapta sa inregistreze economii de costuri de 3 milioane de dolari anual, incepand din trimestrul al patrulea al urmatorului an fiscal.

Planul de restructurare va afecta pana la 120 de angajati, inclusiv din China. Ca urmare a nevoii de a reloca anumite posturi, numarul de locuri de munca desfiintate se va situa la aproximativ 5-10% din numarul de angajati inregistrat in decembrie.

Compania are in derulare mai multe procese in China impotriva companiei locale Sinovel, acuzata de spionaj economic.

In vara anului trecut, Departamentul de Justitie din SUA a pus sub acuzare, dupa doi ani de investigatii, Sinovel si doi angajati ai companiei chineze pentru furt de secrete comerciale de la American Superconductor.

In anul fiscal 2012, incheiat in martie 2013, compania a inregistrat venituri de 87,4 milioane de dolari, in crestere de la 76,5 milioane de dolari in anul anterior. In trimestrul al treilea al anului fiscal 2013, perioada septembrie-decembrie, compania a obtinut venituri de 20,6 milioane de dolari, comparativ cu 17,4 milioane de dolari in perioada similara a anului precedent.

#industrie eoliana Romania, #producator componente turbina , #Energie eoliana