Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Parcul eolian Fantanele-Cogealac a intrat in exploatare

Parcul eolian Fantanele-Cogealac a intrat in exploatare


Ultima dintre cele 240 de turbine eoliene din Parcurile eoliene Fantanele-Cogealac a fost conectata la sistemul national de distributie al energiei electrice, a declarat vineri, la Drobeta Turnu Severin, purtatorul de cuvant al Grupului CEZ, Angelica Barbu.

Potrivit sursei citate, capacitatea totala instalata a echipamentelor de producere a energiei electrice in cel mai mare parc eolian continental din Europa este de 600 MW, acesta putand sa asigure in fiecare an energia electrica necesara pentru peste un milion de gospodarii din Romania.

'Prima turbina a intrat in exploatare la 1 iunie 2010. Ultima a fost conectata la retea la mai putin de doi ani. In perioada dintre cele doua evenimente, parcul eolian a generat deja 1.646 TWh energie electrica', a precizat Barbu.

In context, reprezentanta CEZ Distributie a mai aratat ca pentru rentabilizarea investitiei se foloseste o tehnologie de ultima generatie a turbinelor eoliene care asigura eficienta si siguranta ridicate intr-o gama larga de conditii meteo, marind semnificativ capacitatea de productie a Parcului eolian Fantanele-Cogealac.

La randul sau, managerul proiectului, Ondrej Safar, a aratat ca Grupul CEZ a achizitionat proiectul pentru construirea Parcului eolian Fantanele-Cogealac de la Continental Wind Partners LLC in august 2008, investitia totala a Grupului CEZ ajungand la 1.1 miliarde de euro (aproximativ 27 miliarde de coroane cehesti), putin dupa primele trei trimestre ale anului 2012, parcul respectiv a contribuit cu un miliard de coroane cehesti la rezultatele financiare totale ale Grupului CEZ pentru perioada mentionata.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2172 ori